De Driekleur te ’s Gravenhage

De Driekleur te ’s Gravenhage

Het multifunctionele gebouw is opgebouwd uit  drie volumes. De  basis bestaat uit een recht volume aan de achterzijde. Het centrale transparante volume heeft een opgetild dak waardoor het natuurlijke licht tot in het centrum van het gebouw kan komen. Aan de voorzijde ligt een gebogen iets lager volume  met daarin de entree’ s. Aan de linker zijde is de school gesitueerd, verdeeld over 2 verdiepingen verbonden door de centrale trap. Rechts op de begane grond bevinden zich  het kinderdagverblijven en  de peuterspeelzaal. Op de verdieping zijn er ruimtes voor culturele doeleinden ook te gebruiken door de andere deelnemers. De buitenruimte is met de school mee ontworpen. De verschillende instellingen maken er gezamenlijk gebruik van en ook buurtkinderen mogen er spelen. Het speelterrein heeft veel speel mogelijkheden door de aanleg van een “ verkeersplein” en de aanwezigheid van diverse speeltoestellen. Ontworpen bij Sacon.

Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen