Eekwal

Eekwal

Het pand is ontworpen als woonhuis door G.G.Post in de Jugendstil stijl  in 1902.

Aan het pand valt op dat het rijk gedecoreerd is met speklagen, ornamenten en een gepleisterde plint.

Opvallend is de fraaie houten ronde erker op de 1 ste verdieping en de houten serre aan de achterzijde. De dakgoten zijn voorzien van  gedetailleerde gootklossen met overstekken.

Na enkele jaren is het pand als kantoor in gebruik genomen, de laatste jaren als notaris kantoor. Als kantoor voldeed het pand niet langer aan de moderne eisen en stond het een aantal jaren leeg. Nu is het pand (grondig) verbouwd en gesplitst in 2 appartementen, Begane grond (Belle etage) met souterrain en 1ste met  2de verdieping . Het inpandige trappen huis is verplaatst naar de voorzijde.

De ensuitte deuren op de Belle etage kwamen weer te voorschijn en zijn gerestaureerd als ook de ramen aan de voorzijde. Verder is het hele pand goed geïsoleerd van vloerverwarming voorzien en grondig gemoderniseerd. Aan de buitenzijde zijn de oorspronkelijke kleuren weer aangebracht.. Kortom een plaatje en op deze wijze kan het pand weer “eeuwen” mee.

Voor deze verbouwing hebben we de vergunningen aangevraagd en de bouw begeleid

Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen