Herfterlaan te Zwolle

Herfterlaan te Zwolle

Uitgangspunt voor het ontwerp van deze woning is zo optimaal mogelijk gebruik maken van de locatie. De locatie grenst aan drie ruime prachtige weilanden en een bosrand. De entree is aan de zijde van de bosrand en de woning wordt beschermd door een gemetselde muur met gaten daarin. De rest van de woning is als het ware als een “glazen doos” geschoven over de muur waardoor er aan drie zijde veel glas ontstaat. Over de “glazen doos” is een ruim dak geplaatst. De indeling van de woning kenmerkt zich doordat de ruimten in elkaar overvloeien. Van de keuken naar de woonkamer en overloop en werkkamer van alle kanten kun je naar buiten kijken de natuur in . Het huis heeft een EPN 0.6 met o.a. lucht/warmte pomp. Het materiaal en kleur gebruik is afgestemd op de omgeving, vooral de bosrand. Hoewel het een grote woning is valt deze weg in de bosrand. De kozijnen zijn van oregon pine en de wandbekleding van western red ceder, fraai passend in het bos.

Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen