Kantoor in monumentale school uit 1925

Kantoor in monumentale school uit 1925

Verbouwing van bestaand monumentaal schoolgebouw tot kantoor voor een woningbouw vereniging. Het pand is als school is zoveel mogelijk intact gebleven en daar waar aanpassingen gedaan zijn is bewust gekozen voor moderne materialen. Dit geeft een goed contrast waardoor het oorspronkelijke karakter van het gebouw nog meer tot uitdrukking komt en het authentieke karakter behouden is gebleven. Uiteindelijk schuilt de uitdaging bij renovatie in het behoud van het karakter, zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen. Wat de  indeling betreft is de oude monumentale school nauwelijks veranderd. De lange gang vormt nog altijd de ruggengraat van het gebouw. Deze is wel verlegd om zo meer praktische ruimte te creëren. Door het gebruik van transparante stalen puien voor de gang die door de lokalen gaat, blijft de beleving van de school in takt. Ontworpen bij 19 Het Atelier

Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen