Popcentrum De Branie, Hedon en Zwols popfront te Zwolle

Popcentrum De Branie, Hedon en Zwols popfront te Zwolle

Popcentrum De Branie, Hedon en Zwols popfront te Zwolle, (inmiddels verbouwd en 2x zo groot)

De Branie, ligt aan de rand van de Zwolse binnenstad. Eén van de uitdagingen voor het ontwerp van dit gebouw waren de specifieke geluidseisen met de daaraan gekoppeld de grote wens om het gebouw een volwaardig popconcert gebouw te laten zijn met een open karakter.

De vormgeving van het complex laat zich onderscheiden als twee volumes, het hoge volume met daarin de concert zaal van Hedon en daar tegenover de popoefenruimtes van het Zwols Popfront. Aan de straat zijde liggen de lagere volumes met daarin de foyers en entree’s

Het dak is voorzien van een brede dakrand die in de hoeken worden opgetild hierdoor lijkt het dak als het ware op de muziek te zweven. Daaronder de ronde entree en de foyers van Hedon en Popfront.

De foyers zijn voorzien van zoveel mogelijk, geluidisolerend, glas waardoor het open karakter van het centrum gewaarborgd wordt. Daarbij was er een maximum aan de hoeveelheid toe te passen geluidisolerend glas. De ruimtes zijn verder voorzien van zwevende vloeren, buigslappe en scheefstaande voorzet wanden en de muur van de concertzaal is wel 70 cm. dik. Verder is er veel aandacht besteed aan de ventilatie en geluidsvoorzieningen.

Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen