Wijkcentrum Holtenbroek

Wijkcentrum Holtenbroek

Is gelegen in de wijk Holtenbroek met aan de ene kant het winkelcentrum en aan de andere kant een doorlopende groenstrook . Het gebouw moet de woonkamer van de wijk worden en openstaan voor alle buurtbewoners. Op de begane grond, in het centrum van het gebouw, is dan ook de centrale hal/ ontmoetingsruimte gecreëerd. Hier kun je een kop koffie drinken en de krant lezen, hieraan grenst de keuken en grote zaal. Om het open karakter te benadrukken is het materiaal dat gebruikt is aan de buitengevels ook binnen toegepast, hierdoor ontstaat het beeld dat de ontmoetingsruimte een buitenplein is en zo voor iedereen toegankelijk. In de grote zaal zijn de ramen gekleurd om zo het multiculturele karakter van de wijk te symboliseren en een speels effect te geven in de grote zaal. In de centrale hal hangt de Neonsculptuur van Josef van der Horst. Ontworpen bij vd Poel arch.

Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen